Survivalrun Groningen met 640 deelnemers

GRONINGEN

Op en rond het Zernike-terrein in Groningen wordt zondag de vierde Survivalrun Groningen gehouden.

Voor de 640 deelnemers worden 3 verschillende parcoursen - over 1, 5 en 8,5 kilometer - met uitdagende hindernissen uitgezet. Deze parcoursen kunnen individueel, als koppel of als groep afgelegd worden. Aan de run doen zowel beginners als gevorderde survival-atleten mee.

Hindernissen

Een survivalrun is een hardloopwedstrijd in de natuur met natuurlijke (bijvoorbeeld sloten) en niet-natuurlijke hindernissen die van onder meer hout, touw, brandweerslangen en autobanden zijn gemaakt. Ook boogschieten, kajakken en houthakken maken onderdeel uit van de run. Iedere deelnemer start met een polsbandje en moet proberen zo snel mogelijk alle hindernissen te overwinnen om aan de finish te komen. Wie een hindernis niet haalt, moet zijn/ haar polsbandje inleveren en krijgt een tijdstraf.

Start en finish

De start en finish zijn bij het gebouw van Scoutinggroep De Havik. De eerste categorie deelnemers (kinderen van 6 tot 10 jaar) start om 10.00 uur, de laatste deelnemers (groepsrun 5 kilometer) vertrekken om 13.10 uur. Gemiddeld doen deelnemers een uur over een run van 5 kilometer, de duur van de 8,5 kilometer-run varieert van 1 tot 3 uur. Naar verwachting komen de laatste deelnemers rond 16.00 uur over de finish.

Organisatie

De organisatie is in handen van Survival Vereniging Groningen en Groninger Studenten Survival Vereniging Moddervet, onder auspiciën van de Survivalbond Nederland. De run wordt mede mogelijk gemaakt door ongeveer 150 vrijwilligers.

Auteur

Marc Jansen