IDFA in Groningen: start kaartverkoop

GRONINGEN

Het Groninger Forum presenteert voor het vierde opeenvolgende jaar een pocketeditie van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) in Groningen. Woensdag 2 november om 10.00 uur start de kaartverkoop voor de ruim 30 documentaires die het Groninger Forum in het lange weekend van 25, 26 en 27 november vertoont.

Het IDFA wordt vrijdag 25 november door 'popprofessor' Leo Blokhuis geopend met een film over de Rolling Stones: 'Olé Olé Olé: A Trip Across Latin America'.

IDFA in Groningen 2016

Een van de vaste en best gewaardeerde programmaonderdelen van de laatste jaren keert ook nu weer terug op de laatste festivaldag: 'Audience Favorites'. De kaartverkoop voor deze ultieme documentaire-middag is al gestart. Daarnaast staat traditiegetrouw een aantal muziekdocumentaires geprogrammeerd. Zoals 'Chasing Trane: The John Coltrane Documentary', 'Shot! The psycho-spiritual mantra of Rock', 'The Man from Mo’Wax' en 'Unknown Brood'. Ook is er een groot aantal documentaires in de programmering opgenomen die op andere internationale ilmfestivals hoge ogen gooiden, zoals 'Life', 'Animated' en 'Maya Angelou and I Still'. Bij enkele films zijn regisseurs te gast die een inleiding voor de film verzorgen.

Kaartverkoop

Het volledige programma is te vinden op www.groningerforum.nl. Kaartverkoop zijn vanaf 2 november 10.00 uur verkrijgbaar via www.groningerforum.nl/idfa en aan de kassa aan het Hereplein.

Auteur

Marc Jansen