Vereniging Groningen-Griekenland viert 20-jarig bestaan

GRONINGEN

De Vereniging Groningen-Griekenland viert zaterdag 5 november het 20-jarig bestaan.

De festiviteiten in Buurtcentrum Poortershoes in Groningen worden om 17.00 uur afgetrapt met een optreden van Meraki. Om 17.30 uur volgen een speech van de voorzitter van de vereniging en de officiële opening door de Griekse ambassadeur en de burgemeester van Groningen. Vervolgens wordt een buffet geserveerd, waarna vanaf 18.30 optredens staan geprogrammeerd van Meraki, een cabaretgroep onder leiding van Tim Meeuws en Kompagnia Siga. Verder staat een verloting geprogrammeerd, worden Griekse producten en boeken verkocht.

Vereniging Groningen-Griekenland

Doel van Vereniging Groningen-Griekenland is het uitdragen van de Griekse cultuur. De vereniging heeft circa 100 leden; Nederlanders met een passie voor Griekenland en een enkele Griek. De leden houden zich bezig met allerlei aspecten van de Griekse cultuur, zoals muziek, dans, geschiedenis, literatuur, natuur en de Griekse keuken. Het feest is ook toegankelijk voor niet-leden. Meer informatie: www.groningen-griekenland.nl.

Auteur

Marc Jansen