Dick Nanninga-middag in Treslinghuis in Oosterparkwijk

GRONINGEN

In het grand café van het Treslinghuis in de Groninger Oosterparkwijk wordt zondag 6 november een Dick Nanninga-middag gehouden.

Schrijver Jeroen Siebelink vertelt over zijn zojuist verschenen biografie van de voetballer, 'De Lange. Het verhaal van Dick Nanninga'. Zanger Meindert Talma speelt voor het eerst een lied over Nanninga en laat daarbij oude beelden zien. Verder is er ruimte om vragen te stellen en herinneringen op te halen. De middag wordt geleid door oud-sportverslaggever Dick Heuvelman.

Eerbetoon

De middag is georganiseerd ter ondersteuning van de petitie voor een eerbetoon aan Dick Nanninga in de Oosterparkwijk. Zowel middag als petitie is een initiatief van Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken en fractievoorzitter Sandra Beckerman van de SP in Provinciale Staten, en wordt ondersteund door voetbalvereniging Oosterparkers, FC Groningen-directeur Hans Nijland, Dick Heuvelman en RTV Noord-presentator Pieter de Hart. Beckerman: “Schrijver Jeroen Siebelink heeft een heel mooie biografie over Dick Nanninga geschreven en Meindert Talma een prachtig lied. Dit wordt een mooie middag voor alle fans.” Van Dekken: “Tijdens het ophalen van handtekeningen voor onze petitie merkten we hoeveel mensen nog weten van Dick Nanninga en hoe graag ze herinneringen ophalen aan Dick, aan het voetbal en de Oosterparkwijk in die tijd. Deze middag is er voor hen en voor iedereen die nog niet zoveel weet maar dat wel graag wil.”

WK-finale

Dick Nanninga is de enige Nederlandse voetballer die ooit een velddoelpunt maakte in een WK-finale, in 1978 tegen Argentinië. Nanninga is geboren en getogen in de Oosterparkwijk en speelde tot zijn 24ste voor voetbalclub Oosterparkers. Hij woonde met zijn ouders op Klaverpad 3 in het Blauwe Dorp. Hij stond bekend als kopspecialist en om zijn standvastige karakter. In de wijk is nog geen eerbetoon aan Dick Nanninga. De middag ter ere van Dick Nanninga duurt van 15.00 tot 17.30. Zijn biografie zal tijdens de middag, eventueel gesigneerd of met persoonlijke boodschap van schrijver Jeroen Siebelink, ook te koop zijn.

Auteur

Marc Jansen