Let’s Gro in het teken van sociaal innoveren, ondernemen in de toekomst en stadse ontwikkelingen

GRONINGEN

Hoe ziet het Groningen van morgen eruit? Inspiratiefestival Let’s Gro nodigt alle Groningers uit om hierover van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 november na te denken en in gesprek te gaan.

Vanuit de stad en de regio zijn meer dan 100 initiatieven aangemeld. Daarnaast presenteert het festival 3 thema’s: sociaal innoveren, ondernemen in de toekomst en stadse ontwikkelingen. Het grootste deel van de activiteiten vindt plaats in het hart van Groningen, rondom de Grote Markt.

4-daags programma

Let’s Gro biedt dit jaar een uitgebreid, 4-daags programma. Veel onderwerpen komen aan bod, van technologische innovaties en digitale trends tot ontwikkelingen in de winkelstraat en zorg op afstand. Stadjers laten tijdens Let’s Gro zien waarmee ze bezig zijn. Op de website letsgro.nl worden alle evenementen uitgelicht en kunnen bezoekers een eigen programma samenstellen. De timetable staat inmiddels online en ook is de Let’s Gro-app te downloaden in de stores.

Sprekers

Let’s Gro heeft veel sprekers op het programma staan om hun visie op de toekomst van Groningen te delen. Een kleine greep uit het programma-aanbod. Op woensdag, donderdag en vrijdag begint de dag in het Grand Theatre met keynotes van Wierd Duk (journalist en politiek commentator), Farid Tabarki (tijdgeestonderzoeker) en Ger Baron (Chief Technology Officer van Amsterdam). Tijdens het event ‘Startups, Think Big!’ vertellen Prins Constantijn (Special Envoy, StartupDelta) en de Amerikaanse durfinvesteerder Ray Quintana hun verhaal over het belang van een goed start-up klimaat. Ook Ben Cohen (medeoprichter van Ben & Jerry’s) komt naar Groningen. Hij vertelt meer over de sociale missie van zijn bedrijf en laat zien wat de impact daarvan kan zijn op de samenleving. Hans van Tellingen vertelt over de winkelstraat van de toekomst, ‘fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet en Kenan Aksular van BMW geven hun visie op toekomstige mobiliteit.

Let's Klets

Meer verhalen en achtergronden bij de initiatieven komen aan bod tijdens de talkshow Let’s Klets. Met humor, muziek, gedicht en natuurlijk een hapje en een drankje. Dit jaar is THWWG (Holland WebWeek Groningen) samengegaan met Let’s Gro. Daarom is er tijdens het festival ook veel ruimte voor online en ICT. Op donderdagavond presenteert Jarno Duursma de laatste trends op Let’s Gro Digital. The Battle of the Schools wordt gestreden en tijdens ‘Your future to tech’ kan iedereen kennismaken met drones, robots, VR en AR. Let’s Gro is gratis te bezoeken, voor een aantal activiteiten moeten belangstellenden zich aanmelden.

Auteur

Marc Jansen