Max Westerman naar MartiniPlaza voor duiding Amerikaanse verkiezingsuitslag

GRONINGEN

Max Westerman komt woensdag 9 november naar MartiniPlaza in Groningen. De voormalig (1991-2006) Amerika-correspondent van RTL Nieuws zal er duiding geven aan de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van een dag eerder.

Wat betekent de uitslag voor zowel de binnen- als buitenlandse politiek van de Verenigde Staten? Verder kijkt Max Westerman terug op 8 jaar Barack Obama.

Max Westerman

Max Westerman (1958) is journalist. Als Amerika-correspondent van RTL Nieuws versloeg hij onder meer 4 presidentsverkiezingen, waaronder de bizarre nek-aan-nek-race in 2000, het schandaal rondom Monica Lewinsky, de bomaanslag op Oklahoma City, de rechtzaak tegen O.J. Simpson, de oorlogen in Afghanistan en Irak, de verwoesting van New Orleans door orkaan Katrina en, natuurlijk, 11 september. Westerman was de enige Nederlandse correspondent ter plaatse toen het World Trade Center in 2001 werd aangevallen.

Promotiedagen

Westermans lezing vindt plaats voorafgaand aan de tweede dag van de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven Noord-Nederland. Aanvang: 10.00 uur. Meer informatie en kaartverkoop: www.martiniplaza.nl.

Auteur

Marc Jansen