Plantsoenloop-veteraan Henk Tiggelaar verricht startschot 59ste Plantsoenloop

GRONINGEN

Henk Tiggelaar verricht zaterdag 5 november het startschot voor de 59ste editie van de Plantsoenloop in Groningen. Tiggelaar lost om 14.15 uur het startschot voor de scholierenloop van 4 kilometer.

Henk Tiggelaar kent de Plantsoenloop als geen ander. De 67-jarige Stadjer werd in de jaren '60 lid van de in 1946 opgericht mannen- en jongensvereniging AV Nurmi, die later overging in Argo ’77 en nu bekendstaat als Groningen Atletiek. Tiggelaar, nog steeds lid van Groningen Atletiek, was betrokken bij de organisatie van de eerste Plantstoeploon en doet nu voor de vijftigste keer mee. Al kunnen dat er ook meer zijn. Echter, waar de deelnemers tegenwoordig een medaille als herinnering krijgen, kregen ze in de beginjaren een diploma uitgereikt. Daarvan zou Tiggelaar er enkele kwijtgeraakt kunnen zijn.

Plantsoenloop

Deelnemers aan de Plantsoenloop kunnen een keuze maken uit de afstanden 1, 2, 4 en 8 kilometer. Het parcours voert in alle gevallen door het Noorderplantsoen. Voor de 1, 2 en 4 kilometer scholierenloop hebben zich inmiddels iets meer dan 1300 leerlingen van 19 scholen ingeschreven. Ook hebben zich ruim 1300 individuele deelnemers ingeschreven. De online inschrijving loopt nog tot en met vrijdag 4 november 16.00 uur. In tegenstelling tot andere jaren is het niet mogelijk om in te schrijven op de dag zelf. Het programma van de 59ste Plantsoenloop begint om 11.30 uur. Om 15.00 uur wordt de laatste categorie weggeschoten.

Auteur

Marc Jansen