Walk-in Concerts in Groninger binnenstad

GRONINGEN

De Groninger binnenstad staat op (koop)zondag 6 november volledig in het teken van Walk-In Concerts! Dit evenement staat voor de vierde keer op de agenda.

De Groningen City Club en het Fonds Ondernemend hebben de opdracht verstrekt het gratis festival wederom te organiseren. Met maar liefst 25 deelnemende winkels, 27 verschillende acts en 75 optredens.

Walk-In-Concerts

Tijdens Walk-In-Concerts loopt het publiek letterlijk bij de concerten naar binnen. Het publiek kan tussen 13.00 en 17.00 uur luisteren naar live muziek; van jazz en klassiek tot (een knipoog naar blues/ soul) en pop. Met bands en singer-songwriters. Verspreid over dertien winkelstraten door de gehele binnenstad van Groningen. Naast een muzikaal programma hebben de deelnemende winkels speciaal voor de Walk-in Concerts een (win)actie opgezet in de vorm van korting, een tegoedbon of een andere actie. Meer hierover op de Facebook-pagina van Walk-In Concerts!

Programma

Coffee Company en Plato pakken groot uit met drie verschillende acts in de winkels: Stuart Mavis, The Overslept en J.R. Smith & The Meteorites. De 3 formaties treden op in beide zaken. Met daarnaast onder meer Robin IJzerman, Dominggus Pfaff, The Rising Sun, Jan Bresters, Ruben van Hemmen & Daan Jansen, Hiske van Oosterwijk & Rudmer van der Meer, Shirtless, Marisa Cortes Moreno en Friends of Soul. En dat allemaal op bijzondere plekken: naast de kassa, bij de kleedruimten, in de etalage, bij de koffie corner of bij de wachtruimte.

Blaas of Glory

Ook Blaas of Glory, een hilarische mobiele act, doet Groningen aan. Gewapend met sousafoon, sopraansax, lyra, bango, accordeon, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en veel meerstemmige zang, blaast deze marching band klassiek songs nieuw leven in. Steelband Panmagic brengt de zomer naar Groningen. Deze steelband heeft een ongelooflijk breed repertoire, variërend van ‘Pirates of the Caribean’ tot ‘Carneval de Paris’. Zie voor het gehele blokkenschema , de bio’s, foto’s en linkjes naar YouTube: www.walkinconcerts.nl.

Auteur

Marc Jansen