Nijestee op BinnensteBuitendag in gesprek met huurders

GRONINGEN

Woningcorporatie Nijestee houdt donderdag 10 november haar jaarlijkse BinnensteBuitendag. Plaats van handeling is buurtcentrum Kostverloren Kwartier in Groningen.

Nijestee gaat op de BinnensteBuitendag met huurders en andere belanghebbenden in gesprek over de manier waarop ze te werk gaat. Daarbij staat ieder jaar een ander thema centraal. Dit jaar is dat: ‘De goede woning’. Nijestee verhuurt ongeveer 13.000 huizen. Woningen worden onderhouden, gerenoveerd en vakmannen voeren reparaties uit. Ook bouwt Nijestee nieuwe woningen en worden bestaande woningen energiezuinig gemaakt.

Huurders aan het woord

Maar wanneer levert Nijestee volgens de huurder een goede woning? Om dat te achterhalen houdt de woningcorporatie de BinnensteBuitendag. “We hechten veel waarde aan de mening van onze huurders. De BinnensteBuitendag is een mooi moment om te horen wat er speelt en nieuwe ideeën te verzamelen”, aldus algemeen directeur/ bestuurder Pieter Bregman.

Sociale huurwoning

De wijk Kostverloren, waar de BinnensteBuitendag dit jaar plaatsvindt, is één van de wijken waar Nijestee woningen verhuurt. Het is deze maand bovendien 60 jaar geleden dat hier de 500.000ste Nederlandse nieuwe sociale huurwoning na de Tweede Wereldoorlog werd opgeleverd. De BinnensteBuitendag wordt geleid door presentatrice Cunera van Selm. Nijestee heeft 1000 huurders actief aangeschreven om aanwezig te zijn. Ook huurders zonder uitnodiging zijn welkom. Zij kunnen zich tot en met 6 november aanmelden.

Auteur

Marc Jansen