Pieter Boeke Lezing 2016: Frans Schalkwijk over schaamte en schuldgevoelens

GRONINGEN

Psychotherapeut en psychoanalyticus Frans Schalkwik verzorgt de Pieter Boeke Lezing 2016. Deze lezing vindt maandag 7 november plaats in het Academiegebouw in Groningen.

In zijn lezing, getiteld: 'Schaamte is onvermijdelijk. Maar mag het iets minder?', geeft Schalkwijk een inkijk in de wereld van de zelfbewuste emoties en emotionele conflicten.

Frans Schalkwijk

Frans Schalkwijk is vrijgevestigd psychoanalyticus/ psychotherapeut, forensisch rapporteur en onderzoeker. In zijn publicaties schrijft hij over gewetensontwikkeling, schuld en schaamte, en narcisme. Hij publiceerde onder andere 'Diagnostiek in de praktijk. Een psychodynamische handleiding voor beginnende hulpverleners'. In oktober verscheen zijn nieuwe boek 'Onvolmaakt tevreden. Omgaan met je innerlijke criticus'.

Pieter Boeke Lezing

De Pieter Boeke Lezing is ter eervolle nagedachtenis vernoemd naar prof. dr. P.E. Boeke, oud-hoogleraar Klinische Psychologie aan de RUG. De Pieter Boeke Lezing is namens de Pieter Boeke Foundation georganiseerd door opleidingsinstituut PPO, in samenwerking met Studium Generale Groningen en VIP, studievereniging Psychologie Groningen. Aanvang: 20.00 uur. 

Auteur

Marc Jansen