WAARK zoekt acteurs voor 'De Menalda Vetes'

GRONINGEN

Theatergroep WAARK uit Groningen houdt zaterdag 19 november audities voor 'De Menalda Vetes', een nieuwe productie die in mei 2017 in première gaat.

Met ‘De Menalda Vetes’ schreef Jan Veldman een verhaal over gebeurtenissen in het dertiende-eeuwse Groningen, bewaard gebleven in de Kronieken van de beroemde abt Emo, onder meer stichter van het mannenklooster Bloemhof bij Wittewierum. Het middeleeuwse verhaal wordt door 4 acteurs gebracht, in de vorm van een geluids-/ hoorspel. Maar ondertussen krijgt het publiek via hun eigen sores en onhebbelijkheden een beeld van vergelijkbare, hedendaagse toestanden. De regie is in handen van Albert Secuur.

4 acteurs gezocht

WAARK zoekt voor deze nieuwe voorstelling 4 acteurs: 3 mannen (1 oudere en 2 jongere) en 1 jonge vrouw. Belangstellenden moeten de Groninger taal beheersen en dienen van december 2016 tot en met half mei 2017 beschikbaar te zijn voor repetities. WAARK gaat de voorstelling ongeveer 35 keer spelen. Belangstellenden kunnen tot 11 november een mail met foto (maximaal 1 MB) en een kort cv sturen naar info@waark.nl of naar ienoostindie@gmail.com

Auteur

Marc Jansen