Balfolk-avond bij VRIJDAG in Groningen

GRONINGEN

Bij VRIJDAG in Groningen wordt zaterdag 5 november een balfolk-avond gehouden.

Balfolk laat zich vergelijken met een tango-, salsa- of lindyhop-avond, maar dan met de folkmuziek en de dansen die van oudsher in Frankrijk, België en Nederland voorkomen. Eveneens kenmerkend: er wordt altijd begonnen met dansuitleg. Aan de balfolk-avond bij VRIJDAG, die om 19.00 uur begint, werken 3 bands mee: De Grove Maling, Wouter en de Draak en Sidaro.

Muziekworkshops

De balfolk-avond wordt tussen 15.00 en 17.00 uur voorafgegaan door verschillende muziekworkshops. [caption id="attachment_66280" align="alignright" width="125"]©Marjolein Rol ©Marjolein Rol[/caption] Menno Wester van De Grove Maling geeft een kennismakingsworkshop Lage Landen-doedelzak. Deelnemers leren hoe het instrument bespeeld wordt en kunnen na 2 uur al een melodie op doedelzak spelen. Joris Albas van Wouter en de Draak en Auke Eringa van Sidaro geven in een samenspelworkshop (voor alle instrumenten) uitleg over ritme en accenten in balfolkmuziek. Wouter Kuyper van Wouter en de Draak een workshop trekharmonica. Meer informatie: www.balfolkgroningen.nl

Auteur

Marc Jansen