Deelnemersrecord verwacht voor 59ste Plantsoenloop

GRONINGEN

Het Noorderplantstoen in Groningen is zaterdag 5 november toneel van de 59ste editie van de Plantsoenloop Groningen. Voor deze klassieker hebben zich inmiddels 2750 lopers ingeschreven. De inschrijving loopt echter nog tot en met vrijdag 4 november 16.00 uur. De organisatie verwacht een deelnemersrecord. 

Onder de deelnemers een grote delegatie van Team 4 Mijl, dat sinds 1 april 2007 geadopteerd is door de 4 Mijl van Groningen. Maar liefst 13 atleten van Team 4 Mijl zullen hun opwachting maken.

Titelverdedigers

Een van de meest bekende deelnemers is ongetwijfeld de in Groningen woonachtige Thijmen Kupers. De middellange-afstand loper is een graag geziene gast bij Groningse evenementen en neemt deel aan de 4 kilometerloop. Hij won deze loop vorig jaar in een tijd van 12 minuten en 27 seconden. Ook op de 8 kilometer staat de titelverdediger aan de start: Frank Blikslager. Deze 23-jarige atleet van Groningen Atletiek kwam vorig jaar in een tijd van 25.24 over de eindstreep. Hij bleef daarmee zijn 20-jarige broer Niek Blikslager (25.55) met 11 seconden verschil, voor. Overigens stond Frank Blikslager al drie opeenvolgende keren op de hoogste trede van het ereschavot.

Dames

Bij de dames wordt op de 8 kilometer een spannende strijd verwacht tussen Saffira Kiewiet en Jolien de Waard, in 2015 de nummers 2 en 3 op deze afstand.

Startschot

[caption id="attachment_66289" align="alignright" width="120"]Andrew Smith. Andrew Smith.[/caption] De 23-jarige Amerikaans Andrew Smith, basketballer van Donar, verricht om 13.00 uur het startschot van de 4 en 8 kilometerwedstrijdloop. Ook neemt hij om 13.45 uur de prijsuitreiking voor zijn rekening. De haan van Pathé en de witte tijger van Donar verrichten het startschot van de 1K Kidsrun en de scholierenlopen over 2 en 4 kilometer.

Auteur

Marc Jansen