Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Dr. Lonnie Smith in De Oosterpoort

GRONINGEN

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw geeft dinsdag 8 november een concert met Hammondorgel-legende Dr. Lonnie Smith in De Oosterpoort in Groningen.

Dr. Lonnie Smith is te horen op meer dan 70 albums, waarvan vele op het beroemde Blue Note-label verschenen. Samen met James Brown is hij de meest gesamplede artiest in de dansmuziek. Klassiekers als ‘Spinning Wheel’, ‘Think’ en ‘Dancin’ In An Easy Groove’ zijn op vele dansplaten te horen. De Hammond-pionier komt naar De Oosterpoort met zijn favoriete orkest en soul- en jazzzangeres Pink Oculus. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten (à 25 euro) zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort en Plato Groningen, en via de-oosterpoort.nl en Ticketmaster.nl. https://youtu.be/OB_ZP86sbs8

Auteur

Marc Jansen