Lezing voormalig anti-apartheidsactiviste in Groningen

GRONINGEN

Voormalig anti-apartheidsactiviste Gadija Vallie geeft woensdag 9 november een lezing bij Stichting Groningen-Jabalya aan de Coehoornsingel 87 in Groningen.

Zij doet dat op uitnodiging van Stichting Groningen-Jabalya en Tadamun. Dit in het kader van de Most Wanted College Tour. Gadija Vallie vertelt hoe het is om onder Apartheid op te groeien, en wat internationale solidariteit heeft betekend.

Bezetting in Palestina

Aansluitend wordt met het publiek gezocht naar vergelijkingen met opgroeien onder de bezetting in Palestina en naar manieren om solidariteit met kinderrechten vorm te geven. Dit naar aanleiding van het rapport Most wanted Justice waarin 429 Palestijnse kinderen zijn gevraagd naar hun ervaringen in Israëlische gevangenschap. Aanvang: 19.30 uur. Entree: gratis. 

Auteur

Marc Jansen