Topviolist Nemanja Radulović speelt samen met het NNO

GRONINGEN

Topviolist Nemanja Radulović speelt woensdag 9 november voor het eerst samen met het Noord Nederlands Orkest (NNO). In De Oosterpoort in Groningen wordt 1-malig het vioolconcert van Beethoven ten gehore gebracht. Op de bok staat dirigent emeritus van het NNO Michel Tabachnik.

Der Serviër Nemanja Radulović studeerde in Belgrado bij Dejan Mihailović, in Saarbrücken bij Joshua Epstein en aan het Conservatoire National Supérieur in Parijs bij Patrice Fontanarosa. Hij won verschillende internationale concoursen, werd in 2014 door Victoires de la Musique Classique uitverkoren tot instrumentaal solist van het jaar en ontving in 2015 een ECHO Klassik award. Radulović trad op met de Münchner Philharmoniker, het Deutsches Symphonie Orchester Berlin, het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Nationaal Orkest van België, het Royal Philharmonic Orchestra in Londen, het Orchestre symphonique de Montréal en het Tokyo Symphony Orchestra. Hij gaf recitals in Carnegie Hall in New York, het Concertgebouw in Amsterdam, het Berliner Philharmoniker, Salle Pleyel in Parijs, Suntory Hall in Tokio, het Teatro Colón in Buenos Aires en Melbourne Recital Hall, waarbij hij samenwerkte met Marielle Nordmann, Laure Favre-Kahn en Susan Manoff. Hij leidt zijn eigen ensembles The Devils’ Trills en Double Sens. Hij heeft een exclusief platencontract bij Deutsche Grammophon. Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen