'Les Chevaliers Blancs’ in VERA Zienema in Groningen

GRONINGEN

In VERA Zienema in Groningen wordt dinsdag 15 november de Belgisch/ Franse film 'Les Chevaliers Blancs' van Joachim Lafosse vertoond.

Jacques Arnault (Vincent Landon), hoofd van de NGO 'Move for Kids', bereidt een humanitaire bliksemactie voor in een Afrikaans land: hij wil 300 jonge weeskinderen evacueren die het slachtoffer zijn van de burgeroorlog. Een gecharterd vliegtuig moet hen naar Frankrijk brengen, waar de kandidaat-adoptieouders die de hele actie financieren, hen opwachten. Samen met een groep vrijwilligers - artsen, brandweerlui, verpleegsters, zijn vriendin Laura, en Françoise, de journaliste die de hele operatie moet verslaan - stort Jacques zijn NGO in een gevaarlijk avontuur.

L’Arche de Zoé

De film is gebaseerd op de affaire L’Arche de Zoé in 2007, waarbij een Franse humanitaire organisatie haar status misbruikte om kinderen weg te plukken uit Tsjaad ten behoeve van Franse adoptieouders. De Franstalige (Engelse ondertitels) begint om 20.30 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.vera-groningen.nl/agenda/zienema. https://youtu.be/eN7QO5qq3i8

Auteur

Marc Jansen