Meesterpianist Hannes Minnaar bij Groningsche Muziekvereeniging

GRONINGEN

Meesterpianist Hannes Minnaar maakt donderdag 17 november zijn opwachting in een concert van de Groningsche Muziekvereeniging in De Oosterpoort.

Hannes Minnaar werd op 1 oktober van dit jaar door minister Jet Bussemaker verblijd met de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding van het Ministerie van OCW voor een klassiek musicus. Daarnaast trad hij dit concertseizoen toe tot het selecte gezelschap Meesterpianisten van het Amsterdamse Concertgebouw.

Hannes Minnaar

Hannes Minnaar studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam met een 10 en onderscheiding en volgde daarna lessen bij onder anderen Alfred Brendel, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Hij viel al jong in de prijzen bij het Concours de Genève en het Koningin Elizabeth Concours in Brussel, waarmee hij internationaal doorbrak. Hannes Minnaar soleert bij vele orkesten maar is ook actief als kamermuziekmusicus en bekend met zijn Van Baerle Trio.

Programma

In het concert van de Groningsche Muziekvereeniging speelt Minnaar werk van Fauré. Verder staan werken van Berg, Brahms en Ravel op het concertprogramma. Aanvang: 20.15 uur . Kaarten (à € 29,50; CJP en Stadjerspas € 19,50) zijn verkrijgbaar via: www.Groningsemuziekvereniging.nl, kamermuziek.groningen@gmail.com en de kassa van De Oosterpoort (050-3680368).

Auteur

Marc Jansen