Taptoe Groningen #26 in MartiniPlaza

GRONINGEN

MartiniPlaza in Groningen vormt zaterdag 12 november het decor voor de 26ste Taptoe Groningen.

Op deze kleurrijke muzikale show presenteert een groot aantal korpsen uit binnen- en buitenland zich aan het publiek. Voorafgaand aan de taptoe, die om 19.30 uur, worden enkele gratis concerten gegeven in de Der Aa-kerk. Voor deze gratis concerten tekenen de Iserlohner Stadtmusikanten uit Duitsland, het Delfzijls Harmonie Orkest (DHO) en het Provinciaal Senioren Orkest uit Groningen (aanvang: 13.30 uur).

Opening

Het Delfzijls Harmonie Orkest, dat dit jaar 120 jaar bestaat, speelt ook een belangrijke rol bij de opening van de taptoe. Voor deze opening is namelijke een regio-orkest samengesteld bestaande uit het DHO, Loppersum’s Harmonie en Muziekvereniging Prins Bernhard uit Termunten. Voor de opening is in samenwerking met North Music Holland een compositieopdracht verleend aan Feike van Tuinen. Diens compositie is getiteld ‘Northern Notes’ en is uitgegeven door North Music Holland en gedistribueerd door GB Muziek uit Surhuisterveen.

Deelnemende korpsen

Aan de 26ste Taptoe Groningen doen de volgende korpsen mee:
  • Flora Band Rijnsburg
  • Show- and Marchingband MVB – Maastricht
  • Show- en Drumfanfare Oranje – IJsselmuiden
  • Drum- en Showfanfare Advendo – Sneek
  • Iserlohner Stadtmusikanten – Duitsland
  • Rijnmondband Schiedam
  • Showband Sternse Slotlanders Franeker.
Meer informatie/ kaartverkoop: www.taptoe-groningen.nl

Auteur

Marc Jansen