Herfstconcert 15-jarig koor Hoorngeschal in Doopsgezinde kerk

GRONINGEN

Gemengd koor Hoorngeschal uit (de zuidelijke wijken van) Groningen bestaat 15 jaar. Reden voor een herfstconcert in de Doopsgezinde kerk in Groningen op zondag 13 november.

Hoorngeschal begon ooit als smartlappenkoor. In de 15 jaren die volgden groeide het uit tot een koor met een repertoire van Franse, Duitse, Engelse en Nederlandse 4-stemmige liederen van de Middeleeuwen tot nu. Het door Inge Roelands geleide koor repeteert iedere woensdag van 20.00 tot 22.00 uur in het Hampshire Hotel - Plaza Groningen.

Herfstconcert

Het resultaat van al die repetities is zondag 13 noember te beluisteren in het herfstconcert in de Doopsgezinde kerk. Op het programma staan Engelse en Nederlandse liederen. Daarbij wordt een deel van de Engelse liederen begeleid door luitist Lex van Sante. Nienke Wissema en Anneloes Groenewolt brengen een pianostuk voor 4-handen ten gehore , ‘Suite voor de herfst’ van de Groninger componist Boelo Klat. Aanvang: 15.00 uur. Entree 6,50 euro in de voorverkoop bij koorleden en 7,50 aan de zaal (tot 12 jaar 3 euro).

Auteur

Marc Jansen