Atleten Team 4 Mijl winnaars 59ste Plantsoenloop Groningen

GRONINGEN

Thijmen Kupers heeft zaterdag voor de vierde opeenvolgende keer de Plantsoenloop Groningen gewonnen.

De atleet van Team 4 Mijl legde het 4 kilometer lange parcours door het heuvelachtige Noorderplantsoen af in 12 minuten en 18 seconden. Bij de dames kwam Marlies Huigen (Team 4 Mijl) als eerste over de meet. Zij finishte in een tijd van 14 minuten en 28 seconden. De 8 kilometerloop werd gewonnen door Arjan Marchand. Met zijn tijd van 26 minuten en 10 seconden bleef hij Edwin Slijkhuis 16 seconden voor. Bij de dames was Saffira Kiewiet de snelste over 8 kilometer: 29.54. Tweede en derde op een kleine minuut werden respectievelijk Nadia Baadj en Jolien de Waard. Het onderlinge verschil: 3 seconden.

2800 lopers

Aan de 59ste Plantsoenloop Groningen deden in totaal 2800 mensen mee. Onder hen 1750 kinderen én Henk Tiggelaar, die de Plantsoenloop voor de vijftigste keer volbracht. De loop bracht 900 euro op voor het goede doel, Jeugdsportfonds Groningen. Voor dit bedrag kunnen 4 kinderen een heel jaar sporten.

Auteur

Marc Jansen