Noordenaars Art Weekend in Noord-Nederland

GRONINGEN

Academie Minerva (Groningen), CBK Groningen (Groningen), KiK (Kolderveen), Kunsthuis SYB (Beetsterzwaag), Media Art Friesland (Leeuwarden), NP3 (Groningen), SIGN (Groningen) en VHDG (Leeuwarden) verenigen hun krachten in het platform Noordenaars.

"Wij, Noordenaars, staan voor experiment, ontwikkeling van talent en de productie van nieuwe kunst", stellen de betrokken partijen. "Wij, de presentatie-instellingen en kunstenaarsinitiatieven van Noord-Nederland, kiezen voor meer zichtbaarheid en herkenbaarheid en versterken gezamenlijk onze eigen programma’s." "Noordenaars zetten zich in voor het behoud en verdere ontwikkeling van het uitzonderlijke, innovatieve kunstklimaat in Noord-Nederland. We combineren onze kennis, ervaring en netwerken en stemmen programma’s scherper op elkaar af. Gezamenlijk treden we naar buiten om een groot publiek bekend te maken met onze activiteiten."

Noordenaars Art Weekend

Publiek kan in het Noordenaars Art Weekend - 11 tot en met 13 november - kennismaken met Noordenaars. Op de verschillende locaties van Noordenaars zijn hiervoor speciale activiteiten.

Auteur

Marc Jansen