'Paintings & More' bij SIGN in Groningen

GRONINGEN

Bij SIGN in Groningen wordt zaterdag 12 november om 17.00 uur de expositie 'Paintings & More' geopend.

Deze expositie biedt volgens SIGN 'een originele kijk op schilderkunst op de grens van design, graffity, comics en 3D, met opvallend materiaalgebruik en technieken'. Met werk van Koen de Graaf, Thomas Rogier Westphal, Lou Buche en Magnus Blichfeldt.

Koen de Graaf

Het werk van Koen de Graaf (1991) begeeft zich tussen schilderen en grafiek. Kinderlijke wezens en cartoonfiguren vormen de basisingrediënten. Door deze herkenbare beelden te deformeren en te herschikken ontstaat een situatie waarin ze herkenbaar zijn en tegelijkertijd een nieuwe context vormen.

Thomas Rogier Westphal

Thomas Rogier Westphal (Utrecht, 1990) gebruikt gevonden materialen en stoffen als doeken, tapijten en stukken zeil als ondergrond. Voetstappen, verfvlekken en stofpatronen vormen de basis, de nieuwe omgeving. Westphal eigent zich deze toe en reageert direct, zodanig dat er nieuwe pictorale vormen ontstaan die zich op een natuurlijke wijze verhouden tot deze fundering.

Magnus Blichfeldt

De Deen Magnus Blichfeldt (1988)  verwijst naar de geschiedenis van geweld en oorlog die nagenoeg als vermaak in onze musea te vinden is. Onder de kleurrijke oppervlakte, zijn abstracte, semi-abstracte en figuratieve schilderijen liggen verontrustende agressie en duistere verminking.

Lou Buche

Lou Buche (1991, Clermont-Ferrand) presenteert zichzelf als graphic designer, vj en beeldend kunstenaar. Posters, video's, feesten komen bij hem bij elkaar. In SIGN toont hij onder meer een banner van 10 bij 3 meter. De expositie loopt tot en 18 december.

Auteur

Marc Jansen