Vrouw Holland blikt terug op 20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam

GRONINGEN

In Stadsschouwburg Groningen gaat zaterdag 19 november de nieuwste show ’20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam’ in première.

Vrouw Holland bestaat 20 jaar. Dat betekent 20 jaar vocaal en verbaal cabaretgeweld grof verpakt in gevoelige liedjes en pijnlijke sketches.

Kleedkamerhumor voor vrouwen én mannen

Marieke Klooster, Gabriëlle Glasbeek en Karin Noeken kijken in ’20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam’ zingend, dwepend, kwijlend, kreunend en gillend terug op 20 jaar kleedkamerhumor voor vrouwen én mannen. Met hun ijzersterke stemmen laten ze de huidige tijd schijnen op gevoelige liedjes als ‘Mis je me dan nog’ en ‘Ik wil dat moment niet’. Maar ook het Schubertorgasme, ‘Zeikwijven’ en acts als ‘Bouwvakkers’ en de Tietenpoppenkast passeren de revue.

Stadsschouwburg

Na de premièrevoorstelling op 19 november in de Stadsschouwburg in Groningen, wordt de voorstelling er zondag 20 november nogmaals gespeeld. Vervolgens toert Vrouw Holland met '20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam’ door het land.

Auteur

Marc Jansen