Lezing over bonte vliegenvanger in 't Vinkhuys in Groningen

GRONINGEN

Jelmer Samplonius geeft woensdag 16 november in 't Vinkhuys in Groningen een lezing over de bonte vliegenvanger. Hij doet dat op verzoek van Avifauna Groningen, de Groninger vereniging voor vogelaars.

De bonte vliegenvanger - een vogeltje van 12 gram - maakt 2 keer per jaar een reis van duizenden kilometers tussen Europa en West-Afrika. Met onderweg tal van uitdagingen. Zoals een mammoetvlucht over de Sahara en het grootbrengen van een nest jongen in de broedgebieden. Jelmer Samplonius neemt de bezoekers in zijn lezing mee in een jaar in het leven van de bonte vliegenvanger. Ook vertelt hij over het onderzoek naar dit vogeltje op het Dwingelderveld en Drents-Friese Wold.

Jelmer Samplonius

Jelmer Samplonius is in het laatste jaar van zijn promotietraject aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij wordt begeleid door Christiaan Both en Joost Tinbergen. Zijn onderzoek richt zich met name op de interacties tussen mezen en vliegenvangers, waarbij het er hard aan toe kan gaan in de competitie om nestholtes. Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis (voor leden én niet-leden).

Auteur

Marc Jansen