Duchenne Gala Groningen in De Oosterpoort

GRONINGEN

De Oosterpoort in Groningen vormt zaterdag 19 november het decor voor het Duchenne Gala Groningen. Dit 2-jaarlijkse gala staat voor de twaalfde keer op de agenda. De opbrengst komt, zoals altijd, ten goede aan het Duchenne Parent Project.

OP het programma van het Duchenne Gala Groningen staan een galadiner, een verloting en een veiling van veelal belangeloos aangeboden kunstwerken en andere kavels. De gasten worden bovendien vermaakt met optredens van diverse artiesten. Het gala wordt afgesloten met een 'feest met een liveband'.

Duchenne Spierdystrofie

Het Duchenne Parent Project wil beter en sneller onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie. Dit is een ziekte waarbij door het ontbreken van één eiwit (dystrofine) de spieren langzaam worden afgebroken en steeds zwakker worden. De ziekte komt vrijwel uitsluitend voor bij jongens. Kinderen hebben vaak op jonge leeftijd een rolstoel nodig. Rond de 20 jaar zijn de ademhalingsspieren meestal zo zwak dat beademing nodig is. Ook de hartspier wordt steeds zwakker en daardoor is Duchenne spierdystrofie uiteindelijk fataal.

Duchenne Gala Groningen

Het Duchenne Parent Project wordt in Groningen sinds 1995 ondersteund door het Duchenne Gala Groningen, het oudste gala van Groningen. Het concept is beproefd en succesvol gebleken. Zo werd tijdens het laatste gala 71.000 euro opgehaald. In totaal is met het gala al ongeveer 670.000 euro opgehaald voor het goede doel. Meer informatie: www.duchennenoord.nl.

Auteur

Marc Jansen