Masterclass 'Meesterdichters' in Groninger Forum

GRONINGEN

In het Groninger Forum in Groningen staat vanaf 18 november op 3 vrijdagmiddagen de masterclass 'Meesterdichters' geprogrammeerd. Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze en Jean Pierre Rawie brengen de deelnemers hierin de kneepjes van het dichtersvak bij.

'Het zijn echte meesterclasses', benadrukt het Groninger Forum. 'Geen algemene inleidingen of ellenlange betogen over stromingen en sleutelfiguren. De cursist wikt, weegt, proeft en schrijft, de meesterdichters helpen met schaven en bijvijlen." De dichters Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze en Jean Pierre Rawie geven allen een masterclass poëzie, waarbij ze vertellen over hun eigen ervaringen, hoe ze zelf te werk gaan en wat kan helpen bij het schrijven van goede gedichten. Maar er zal ook veel gekeken worden naar de poëzie van de deelnemers. Deelnemers kunnen daarom ook van tevoren werk opsturen (maximaal 2 gedichten per persoon). De masterclasses zijn op de vrijdagen 18 november (Deckwitz), vrijdag 25 november (Heytze), vrijdag 2 december (Rawie). Steeds van 13.00 tot 16.00 uur. De masterclasses zijn afzonderlijk te volgen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa op de locatie Oude Boteringestraat en via www.groningerforum.nl.

Auteur

Marc Jansen