Wildpluk-wandeling in Groningen

GRONINGEN

Marin Leus uit Groningen heeft voor zondag 20 november een wildpluk-wandeling in haar woonplaats georganiseerd.

Deelnemers leren hoe eetbaar hun eigen stad is. "We gaan samen op pad om te kijken wat er te plukken en te rapen", stelt Leus. "Ook leer je de basis van determineren en wat je zoal kunt doen met de gevonden ingrediënten." Wildplukken helpt mensen volgens bewuster om te gaan met voedsel, de natuur en met geld. "Voedselverspilling is een grote kwaal in onze moderne samenleving. We geven veel geld uit aan voedsel, en we gooien ook een hele hoop weg." De wildpluk-wandeling is op donatiebasis zodat iedereen, ongeacht inkomen, kan leren wildplukken. Aanmelden: marin@groeneavonturen.nl. Meer informatie: www.groeneavonturen.nl/wildplukken

Auteur

Marc Jansen