World Press Photo 2016 in Synagoge Groningen

GRONINGEN

De World Press Photo-tentoonstelling heeft de Der Aa-kerk in Groningen verruild voor Synagoge Groningen. De tentoonstelling is dit jaar van 18 november tot en met 11 december.

De World Press Photo-tentoonstelling toont prijswinnende foto's van de World Press Photo, een internationale wedstrijd voor persfotografie waaraan circa 6000 professionele fotografen meedoen. Uit de tienduizenden foto’s die ingestuurd worden, selecteert de jury een collectie van de meest indrukwekkende persfoto’s van het afgelopen jaar. De expositie is verdeeld in verschillende categorieën, waaronder Hedendaagse kwesties, Portretten, Natuur en Sport. De Australische fotograaf Warren Richardson de hoofdprijs met zijn single ‘Hope For a New Life’. In deze foto portretteert Richardson vluchtelingen aan de grens van Servië en Hongarije.

Randprogramma

Deze twaalfde editie van de World Press Photo-tentoonstelling staat in het teken van ‘leren kijken’ en biedt een uitgebreid verdiepend randprogramma. Met dit programma wordt  dieper ingegaan op de onderwerpen van de expositie, zoals journalistieke objectiviteit, omgang met heftige nieuwsbeelden en de kracht van fotografie als medium. De randprogrammering bevat lezingen, interactieve rondleidingen, thema-avonden met muziek of theater en een expositie met foto’s van Groningen.

Wereld Pers Foto Groningen

De tentoonstelling wordt naar Groningen gehaald door Wereld Pers Foto Groningen (WPFG). Deze stichting biedt bezoekers met de tentoonstelling  een inkijk in het dagelijks leven van mensen uit verschillende culturen en landen van de wereld.

Auteur

Marc Jansen