Hélène Grégoire in 'Naked Lunch' in Groninger Forum Bibliotheek

GRONINGEN

Kunstenaar (en galeriehouder) Hélène Grégoire is donderdag 17 november te gast in ‘Naked Lunch’ in de Groninger Forum Bibliotheek.

Grégoire schuift om 12.30 uur bij Rense Sinkgraven aan tafel voor een lunch en een goed gesprek over haar favoriete kunst, muziek die haar aanspreekt en boeken die een grote indruk op haar hebben gemaakt. Verder komen haar kunst, haar avonturen 'Down Under' en haar galerie in Den Andel ter sprake.

Hélène Grégoire

Hélène Grégoire werd geboren in een kunstenaarsfamilie. Ze is een zus van beeldhouwer Pépé, dochter van beeldhouwer Paul en kleindochter van schilder Jan Grégoire. Ze studeerde aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam (1963-1969) en was leerling van onder anderen Otto de Kat en Gé Röling. Ze won de gouden medaille voor schilderkunst bij de Prix de Rome in 1969. 4 jaar later kreeg Grégoire de Aanmoedingingsprijs van Hilversum.

Australië

In 1980 emigreerde Grégoire naar Zuid-Australië, waar ze nog geregeld exposeert. Ze won de 'Best Artist Award' van The Adelaide Advertiser in 1994. In 1995 keerde ze terug naar Nederland en vestigde ze zich in de provincie Groningen. Ze woont en werkt in Den Andel en geeft schilderworkshops. Terugkerend thema in het schilderwerk van Grégoire is haar omgeving, het landschap dat zij in geabstraheerde vormen en met vereenvoudigd kleurgebruik weergeeft. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen