Conferentie SIB-Groningen over 'Peacebuilding'

GRONINGEN

Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) Groningen organiseert ieder jaar een congres om haar verjaardag te vieren. Het Dies Natalis-congres 2016 heeft als thema: 'Peacebuilding on the African continent'. Deze conferentie vindt maandag 21 november plaats in Plaza Danza in Groningen.

Een groep experts kijkt op het congres vanuit verschillende perspectieven naar het proces om vrede te garanderen in Afrikaanse landen. Sprekers zijn onder anderen Jan Pronk, oud-minister en leider van de VN-missie naar Sudan (2004-2006), Giselle Schellekens van de NGO Spark, Bruce Koloane, de ambassadeur van Zuid-Afrika in Nederland, en Franklin Katungwe, afgevaardigde van de Oegandese ambassade. Behalve lezingen zijn masterclasses geprogrammeerd. Aan het eind van het congres is er ruimte voor debat.

Maatschappelijk geëngageerd

Volgens voorzitter Wouter Wissink van SIB-Groningen is het belangrijk dat dit soort evenementen plaatsvinden in de stad Groningen: “Studenten in de stad Groningen zijn vaak erg maatschappelijk geëngageerd en peacebuilding in Afrika spreekt veel mensen aan. Verschillende experts komen naar Groningen om hun perspectieven te delen en ook afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het congres toch gezien kan worden als een van de hoogtepunten uit ons jaar.” Het congres duurt van 12.30 tot 18.00 uur. Deelname staat ook open voor niet-leden van SIB-Groningen. Aanmelding: dies.sib-groningen.nl.

Auteur

Marc Jansen