Groninger première 'Clash' in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 19 en maandag 21 november de Egypisch/ Franse film 'Clash' vertoond. Deze film was nooit eerder te zien in Groningen.

Deze film speelt in het Caïro van de zomer van 2013, 2 jaar na de Egyptische revolutie. Tijdens de afzetting van de islamitische president Morsi baant een politietruck vol gedetineerde demonstranten, waaronder een Amerikaans-Egyptische journalist en zijn Egyptische fotograaf, zich een weg door de gewelddadige protesten. De spanningen in de krappe, beklemmende ruimte nemen toe wanneer mensen met uiteenlopende politieke en religieuze achtergronden zonder pardon de bus in worden gesmeten. De Arabischtalige film, Nederlands ondertiteld, begint zowel op zaterdag als op maandag om 20.30 uur. https://youtu.be/e0dsaANJxS0

Auteur

Marc Jansen