Hulsmann en Bolt spelen Kreisler in Museum Vosbergen

GRONINGEN

Het duo Kees Hulsmann (viool) en Marian Bolt (piano) geeft zaterdag 19 november een concert in Museum Vosbergen in Eelde. Het duo presenteert een programma met werken van Fritz Kreisler.

Kees Hulsmann werd in 1986 concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 1993 kreeg hij eenzelfde functie bij The Hallé Orchestra in Engeland. Hulsmann is al ruim 30 jaar docent aan diverse conservatoria en geeft daarnaast masterclasses in binnen- en buitenland. Marian Bolt gaf concerten in 17 landen in Europa en daarbuiten. Zij werkte samen met tientallen verschillende partners en ensembles. Ze begeleidde Viktor Liberman tijdens zijn debuutrecital als concertmeester in het Concertgebouw in Amsterdam en won in 1986 met Trio Klavino de audities van het Nederlands Impresariaat. Als soliste was ze te horen in pianoconcerten van César Franck, Constant Lambert en Béla Bartok. Sinds 1982, benoemd al tijdens haar studie, is Marian Bolt werkzaam als docente aan het Utrechts Conservatorium voor correpetitie, piano en ensemblespel. Aanvang: 20.15 uur. Entree: 15 euro. Reserveren (wordt aangeraden): 050-3081291 of info@museumvosbergen.nl

Auteur

Marc Jansen