Lustrumconcert Moderato Cantabile in Der Aa-kerk

GRONINGEN

Moderato Cantabile Groningen bestaat dit jaar 15 jaar. Het kamerkoor viert dit derde lustrum zaterdag 19 november met een concert in de Der Aa-kerk in Groningen.

Op het concertprogramma staat composities van dirigente Nana Tchikhinashvili en koorwerken van onder anderen Pärt, Fauré, Schubert en Händel. Het koor wordt bij de uitvoering van een aantal werken begeleid door een kwintet dat bestaat uit Lela Munjishvili (dwarsfluit) en 4 conservatoriumstudenten.

Moderato Cantabile

Moderato Cantabile is in 2001 opgericht door Nana Tchikhinashvili.  Zij ontleende de naam 'Moderato Cantabile' aan een Franse, door Peter Brook geregisseerde film met dezelfde naam. In de muziekleer duidt ‘moderato cantabile’ op ‘zingend in een gematigd tempo’. Het uit 26 ervaren zangers bestaande koor brengt regelmatig werken die elders nauwelijks ten gehore worden gebracht. Het gaat de dirigente er vooral om ‘een klankkleur te bereiken die de ziel van een muziekstuk bloot legt’. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten (à € 15) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda.

Auteur

Marc Jansen