'Focus Vocaal Uitgelicht' in Doopsgezinde kerk

GRONINGEN

Vrouwenkoor Focus Vocaal uit Groningen bestaat 15 jaar. Dat wordt zondag 20 november gevierd met een concert met de titel 'Focus Vocaal Uitgelicht' in de Doopsgezinde kerk in Groningen.

Het thema 'Uitgelicht' zal volgens het koor op verschillende manieren naar voren komen. "We zingen over licht, de betekenis van licht, en de maan, en we brengen een aantal bijzondere interpretaties van ‘uitgelicht’. Er wordt muziek gezongen van onder anderen Oja Gjeilo, Jaakko Mantyjarvi, Stephen Hatfield, Kirsten Schaffert én Focus Vocaal-dirigente Elzemien Brouwer. Het koor wordt voor deze gelegenheid begeleid door organist Eeuwe Zijlstra. Daarnaast verlenen soliste Els Struiving en de percussionisten Simon Haakmeester, Edwin van der Wolff, Jeroen Oosterwijk en Marco Díaz Pérez hun medewerking. Aanvang: 17.00 uur. Kaartverkoop: www.focus-vocaal.nl.

Auteur

Marc Jansen