Groninger Museum koopt werk uit privécollectie David Bowie

GRONINGEN

Het Groninger Museum heeft de hand weten te leggen op een designobject uit de collectie van David Bowie. Het gaat om werk uit de zogeheten Memphisgroep, waartoe ook Alessandro Mendini, de hoofdarchitect van het Groninger Museum, behoorde.

David Bowie was een groot liefhebber en verzamelaar van Memphis design. Dit opvallend kleurrijke postmodernistische design vormt ook een zwaartepunt in de collectie van het Groninger Museum. Het museumgebouw zelf is een uitgesproken voorbeeld van postmodernistische architectuur.

Nathalie du Pasquier

werk, dat tijdens de veiling van Sotheby’s is aangekocht, is voor de collectie van het museum van grote waarde. Het gaat om het werk van Nathalie du Pasquier, 'Courtoise Manière', fruitschaal uit de serie 'Objects for the Electronic Age'. Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, is verheugd met de aankoop: “We zijn blij onze Memphis-collectie te kunnen verrijken en hebben nu ook een stukje David Bowie in onze collectie.” De nieuwe aanwinst is naar verwachting vanaf begin volgend jaar te zien in het Groninger Museum.

Auteur

Marc Jansen