Ewald Engelen in 'Nieuw Licht' in Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN

Ewald Engelen maakt donderdag 17 november in de Der Aa-kerk in Groningen zijn opwachting in de derde editie van 'Nieuw Licht'.

'Nieuw Licht' is een debatserie waarin telkens een nieuw licht geworpen wordt op een bekende, klassieke filosofische tekst. Ewald Engelen presenteert zijn pamflet 'De mythe van de gemaakte vrouw'. Hij gaat daarna in gesprek met de filosofen/ schrijvers Coen Simon en Frank Meester.

Feminisme

Ewald Engelen werpt in 'De mythe van de gemaakte vrouw' een nieuw licht op het feminisme. Want dat de emancipatie van de vrouw nog niet is voltooid behoeft geen betoog. In alle statistieken legt zij het af tegen hem. Hoeveel feministische golven zijn er nog nodig om die ongelijkheid ongedaan te maken? Of zit het feminisme zichzelf in de weg? Wat zegt het over het feminisme dat iemand als de Amerikaanse comédienne Amy Schumer het nieuwe feministische icoon wordt genoemd? Wat zegt het over de emancipatie dat actrice Halina Reijn hoge hakken en botox ziet als het nieuwe feminisme?

Ewald Engelen

Ewald Engelen is hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en Het Parool en is vaste gast en commentator bij Buitenhof, Pauw & Witteman en BNR nieuwsradio. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten (à € 7,50) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, en bij Godert Walter en Van der Velde Boeken.

Auteur

Marc Jansen