Lustrumconcert Dualis in Sint-Jozefkathedraal in Groningen

GRONINGEN

Kamerkoor Dualis bestaat 15 jaar. Reden voor een lustrumconcert in de Sint-Jozefkathedraal in Groningen op zaterdag 19 november. Met als thema: 'Oorsprong en Dood'.

In het lustrumconcert wordt samen met The Northern Consort het Requiem van Mozart uitgevoerd. Daarnaast klinkt het meest swingende stuk uit de barok: 'Dixit Dominus' van Händel.

Première

Als eigentijdse tegenhanger van het requiem is er bovendien de première van het 'Horen, zien & zwijgen', dat speciaal voor het door Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen geleide Dualis werd gecomponeerd door Bob Zimmerman. Deze componist arrangeerde ook 'Adiós Nonino' en schreef de muziek voor de veelgeprezen natuurfilm 'De Nieuwe Wildernis'.

Solisten

Behalve The Northern Consort werken de solisten Judith Pranger (sopraan), Sara Klein Horsman (mezzosopraan), Leon van Liere (tenor) en Matthew Baker (bas-bariton) mee aan het lustrumconcert. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.kamerkoordualis.nl.

Auteur

Marc Jansen