Nieuwbouwprimeurs op Nieuwbouw/Verbouw XL in MartiniPlaza

GRONINGEN

Nieuwsgierig wat de woningmarkt momenteel in petto heeft? Bezoek dan de beurs Nieuwbouw/ Verbouw XL, van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november in MartiniPlaza in Groningen.

De Groninger huizenmarkt staat op zijn kop. Ook buiten de stad Groningen wordt volop gebouwd én gekocht. Bezoekers van Nieuwbouw/Verbouw XL kunnen kennismaken met tientallen nieuwe droomprojecten. Bovendien staan specialisten klaar met antwoorden op nieuw- en/ of verbouwvraagstukken.

Nieuwbouwprojecten

Het ‘Curaçao van het Noorden’, Reitdiep, is een voorbeeld van zo’n nieuwbouwproject. Reitdiep wordt uitgebreid met zowel bouwkavels als riante vrijstaande woningen. Ook de wijk Meeroevers in Meerstad staat grote veranderingen te wachten. En op 15 fietsminuten van het centrum krijgt Haren een flinke update. In het Harener Holt verrijzen meerdere nieuwe wijken met projecten als Amber, Diamant en de Meihorst. Het Ebbingekwartier en het Eemskwartier hebben de afgelopen jaren een behoorlijke gedaantewisseling ondergaan. Het einde is nog niet in zicht. Er worden diverse herenhuizen, appartementen en stadswoningen aangeboden. Dit geldt eveneens voor de wijk Berlage-Hoge en de Stadswerf-Kade, beide aan de oostkant van het centrum. Nieuw is Powerhouse Helperpark, een hybride woon- en werkcomplex met luxe huur- en koopappartementen in parkachtige setting in het Europapark.

Woonkamergesprekken

Wie wel nieuwsgierig is naar de nieuwbouwplannen maar bij voorkeur niet meteen het gesprek aangaat, stapt tijdens Nieuwbouw/ Verbouw XL zo de bouwplaats op. Daar worden alle projecten op grote projectborden aangeboden. Wie liever in gesprek gaat met een makelaar, kan zich inschrijven voor de ‘woonkamergesprekken’ waarin hij of zij wordt bijgepraat over de nieuwbouwprojecten en het interieur (inschrijven via www.nieuwbouwxl.nl).

Openingstijden

De beurs Nieuwbouw/ Verbouw XL is vrijdag 18 november van 13.00 tot 21.00 uur geopend, zaterdag 19 november van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 20 november eveneens van 10.00 tot 17.00 uur. Entree: gratis. Meer informatie: www.nieuwbouwxl.nl.

Auteur

Marc Jansen