Tweekamp WK dammen met Roel Boomstra onder meer in Groningen

GRONINGEN

De in Groningen woonachtige Roel Boomstra strijdt dit jaar met Jan Groenendijk uit Wageningen om de wereldtitel dammen.

De beide grootmeesters spelen van 3 tot en met 18 december in totaal 12 wedstrijden op verschillende locaties in Groningen, Wageningen en Den Haag. Uiteindelijk wordt 1 van hen de eerste Nederlandse wereldkampioen dammen sinds Harm Wiersma in 1984.

Roel Boomstra

De 23-jarige Roel Boomstra begon te dammen en te schaken toen hij ongeveer 8 jaar was. Hij koos uiteindelijk voor het dammen vanwege ‘de ongekende diepgang van het spel’. Boomstra is inmiddels 5 jaar professioneel dammer, maar studeert ook natuurkunde. Hij werd Nederlands kampioen dammen in 2012 en 2015 en Europees kampioen dammen in 2014. In 2013 en 2015 behaalde hij derde plaatsen op het WK.

Van Swinderen Huys

De eerste 4 dagen vindt de wedstrijd plaats in het Van Swinderen Huys in Groningen, daarna verhuizen de heren met hun dambord naar het stadhuis van Wageningen, waarna het slot van de wereldtitelstrijd wordt gespeeld in Den Haag.

Ronnie Flex

Rondom de wedstrijden staan randactiviteiten geprogrammeerd met Top Notch-artiesten als Ronnie Flex en Jiggy Dje, Healthy Ageing-boegbeeld Erik Scherder (RUG), zanger Meindert Talma en literair recensent Arie Storm.

Auteur

Marc Jansen