Kenniscafé Groningen: innoveren zonder handleiding

GRONINGEN

Het Kenniscafé Groningen gaat donderdag 24 november over innoveren zonder handleiding. Plaats van handeling is het Groninger Forum (locatie Hereplein) in Groningen.

Innovatie is het toverwoord tegenwoordig. Iedereen moet of is aan het innoveren. En natuurlijk kun je niet innoveren zonder creativiteit, en het liefst in co-creatie. Allemaal hippe woorden, maar wat betekenen ze nou eigenlijk? Hoe ontstaan innovaties en kun je innovatieve processen sturen of stimuleren?

Femke Kramer

Femke Kramer gaat hierover in gesprek met Thuur Caris, Bernard Nijstad en Marloes Dekker. Thuur Caris is recent gepromoveerd aan de RUG (Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen) op de coöperatieve kunstpraktijk als smeerolie voor de samenleving. Bernard Nijstad, hoogleraar bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, is bezig een geïntegreerde theorie te ontwikkelen over creativiteit en innovatie van individuen, teams en organisaties. Marloes Dekker is sociaal ondernemer en mede-initiatiefnemer van Jimmy’s, waar jongeren in een informele setting individueel en gezamenlijk gestimuleerd worden ideeën te creëren en uit te voeren. Het Kenniscafé, dat is georganiseerd door Studium Generale Groningen in samenwerking met Science LinX en het Groninger Forum, begint om 16.30 uur.

Auteur

Marc Jansen