Noord Nederlands Toneel met 'Low Yo Yo Stuff' naar Stadsschouwburg

GRONINGEN

Het Noord Nederlands Toneel staat maandag 5 december met de muziektheatervoorstelling 'Low Yo Yo Stuff' in Stadsschouwburg Groningen.

‘Low Yo Yo Stuff’ is een hallucinerende trip door het leven en de wereld van de legendarische zanger Captain Beefheart, ofwel Don van Vliet (1941-2010). Captain Beefheart richtte in de jaren '60 The Magic Band op. Zijn album 'Trout Mask Replica' (1969, geproduceerd door Frank Zappa) zond een schokgolf door de toenmalige pop-, rock- en bluescultuur. Als selfmade muzikant smeedde Captain Beefheart een eigen muziekstijl, waarin aardsheid gekoppeld werd aan complexe ritmes, surrealistische teksten en een eigenzinnige voordracht.

Frank Lammers

In 'Low Yo Yo Stuff' vertolkt Frank Lammers de rol van Rikkie Black, een fan die - onder invloed van verdovende middelen - denkt in het hoofd van Beefheart te zijn geboren. Ondertussen klinkt de soundtrack, live gespeeld door René van Barneveld, Wouter Planteijdt, Dolf Planteijdt, Joost Buis en Richard Heijerman. Ko van den Bosch – zelf een groot liefhebber en bewonderaar van Captain Beefheart – bedacht en schreef deze voorstelling,  die in 2011 indruk maakte op pers en publiek. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort en via de-oosterpoort.nl. https://youtu.be/3P7ZSqYeHcA

Auteur

Marc Jansen