Sinterklaas zaterdag naar Groningen

GRONINGEN

Sinterklaas heeft beloofd zaterdag 19 november naar de stad Groningen te komen. Zijn stoomboot, bomvol pakjes en cadeautjes, zal naar verwachting rond 13.10 uur bij de bocht van Ameland de stad invaren en zal vervolgens aanmeren bij roeivereniging De Hunze aan de Zuiderhaven.

Vervolgens, vanaf 14.15 uur, maken de Goed Heiligman en zijn Pieten een rijtoer door de binnenstad. Deze eindigt om 15.15 uur op de Grote Markt. Daar zal de Sint worden welkom geheten door burgemeester Peter den Oudsten.

Kleurplaat

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken Groningen heeft een kleurplatenactie gekoppeld aan de intocht van Sinterklaas. Kinderen kunnen deze kleurplaat downloaden via www.volksvermakengroningen.nl/evenementen/sinterklaas en bij de intocht (ingekleurd) inleveren bij de Pieten of ze in de speciale rode Sinterklaas-brievenbus voor het onderkomen van de VVV doen. Kinderen die hun naam en adres invullen kunnen een persoonlijke ansichtkaart van de Sint verwachten. Voor de mooiste inzendingen heeft de Sint een extra verrassing in petto.

Auteur

Marc Jansen