VRIJDAG brengt gratis theater naar ‘t Vinkhuys

GRONINGEN

Inwoners van Vinkhuizen en omgeving kunnen vrijdag 25 november in 't Vinkhuys gratis naar theater. Op initiatief van culturele onderneming VRIJDAG en multifunctioneel centrum ’t Vinkhuys wordt van 19.30 tot 21.30 uur de theatervoorstelling 'Keukentafelgesprekken' gespeeld.

'Keukentafelgesprekken' is een voorstelling voor en door 50-plussers over de participatiesamenleving en ouder worden in deze tijd. De voorstelling is onderdeel van VRIJDAG is in de Buurt!, een project waarmee VRIJDAG Stadjers in contact brengt met cultuur. De voorstelling is een introductie op een theatercursus voor 50-plussers die in ’t Vinkhuys wordt gegeven.

Keukentafelgesprekken

'Keukentafelgesprekken' speelt zich af aan de keukentafel van Centrum De Goede Hoop, waar de overheid vaak aanschuift voor 'een goed gesprek' met de bewoners. Krijgen ze mantelzorg? En doen ze wel genoeg om weer aan het werk te komen? Onder het genot van een kop thee, of iets sterkers, worden de onderlinge verhoudingen met een lach of traan op scherp gezet. De regie van 'Keukentafelgesprekken' is in handen van de ervaren theatermaker Fenna Besijn. Zij maakte de voorstelling met theatergroep Het Derde Bedrijf.

Theatercursus voor 50-plussers

Met de voorstelling 'Keukentafelgesprekken' wordt het startsein gegeven voor een theatercursus voor 50-plussers. Verhalen van Vinkhuizen zijn daarbij het uitgangspunt. Dat kunnen persoonlijke verhalen zijn, maar ook verhalen over situaties uit de buurt. Alles is mogelijk om een verhaal te vertellen; het voordragen van een gedicht, het spelen van een toneelscène of het zingen van een lied. De cursus bestaat uit 8 lessen, kost € 40 en start dinsdagmiddag 29 november. Meer informatie/ aanmelden: www.vinkhuys.nl of 050 5770770.  

Auteur

Marc Jansen