Capella Groningen zingt hymnen Tomás Luis de Victoria

GRONINGEN

Capella Groningen geeft vrijdag 25 november in een concert in de Der Aa-kerk in Groningen.

In dit concert staan 8 hymnen uit 'Hymni Totius Anni'(Rome, 1581) van Tomás Luis de Victoria centraal. Oeroude teksten en gregoriaanse melodieën vormden de basis voor Victoria’s polyfone zettingen. Behalve hymnen worden ook 3 psalmen en een motet van dezelfde componist ten gehore gebracht. Haytham Safia zal zal tussen de koorwerken door improviseren op de oed, een oeroud snaarinstrument.

Adrián Rodríguez Van der Spoel

[caption id="attachment_66625" align="alignright" width="120"]Adrián Rodríguez Van der Spoel. Foto: Vera Rosemberg Adrián Rodríguez Van der Spoel. Foto: Vera Rosemberg[/caption] Capella Groningen, opgericht in 1989, is voortgekomen uit de Groningse Bachvereniging. Het wil de traditie van de Groningse Bachvereniging voortzetten door muziek, voornamelijk uit de renaissance en de barok, te vertolken volgens de meest recente inzichten van de historische uitvoeringspraktijk. Het koor zingt a capella of samen met professionele instrumentale en vocale musici. Capella Groningen staat voor de gelegenheid onder leiding van voormalig vaste dirigent Adrián Rodríguez Van der Spoel. Het concert begint om 20.15 uur. Meer informatie: www.capellagroningen.nl. Reserveren: reserveringen@capellagroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen