Lezingen 'gezelligste reisgids van Israël' in Groningen

GRONINGEN

Ayalla Zion, de 'gezelligste reisgids van Israël, geeft woensdag 23 november 2 lezingen in Groningen. Van 10.30 tot 12.00 uur vertelt ze in Synagoge Groningen over haar 'beloofde land', van 20.00 tot 22.00 uur in de Immanuelkerk.

Ayalla Zion is op uitnodiging van Christenen voor Israël enkele weken in Nederland. Haar lezing is getiteld: 'Hoe een reis naar Israël je begrip van de Bijbel verrijkt'.

Ervaren gids

De in de Achterhoek geboren en getogen Ayalla Zion woont al jaren in Israël. Ze is sinds 1980 gediplomeerde gids en heeft veel ervaring met toeristen uit allerlei landen. Haar liefde voor het land zit diep. Als gelovige Jodin geeft ze haar visie op Israël. "Een reis naar Israël verrijkt je begrip van de Bijbel, doordat je met eigen ogen de plaatsen ziet waar de Bijbelverhalen zich hebben afgespeeld", stelt zij.

Modern westers land

“Het staat zo duidelijk vermeld in de Bijbel, dat het Joodse volk verspreid zou worden over de hele aarde. Nu zien we met onze eigen ogen dat Joden weer terugkeren vanuit alle landen naar Israël. Israël is in korte tijd vanuit het niets uitgegroeid tot een modern westers land.” Beide lezingen zijn gratis.

Auteur

Marc Jansen