Concert Noord Nederlands Projectkoor in Salvatorkerk in Groningen

GRONINGEN

'Hildegard von Bingen ontmoet Tomás Luis de Victoria'. Onder deze noemer geeft het door Jan Verbogt geleide Noord Nederlands Projectkoor zaterdag 26 november een concert in de Salvatorkerk in Groningen.

Het recent opgerichte projectkoor brengt in dit concert het 6-stemmige Requiem van Tomás Luis de Victoria en 5 antifonen van Hildegard von Bingen tegen gehore. Het wordt daarbij begeleid door musici van het Noord Nederlands Ensemble. Mezzosopraan Lotte Veltman soleert.

Bewerkt door Jan Verbogt

De geestelijke liederen van Von Bingen (1098 - 1179) zijn oorspronkelijk 1-stemmig. Dirigent Jan Verbogt bewerkte ze tot koormuziek, met begeleiding van strijkers en orgel. De oorspronkelijke meditatieve melodielijn werd gehandhaafd. Het Requiem van De Victoria (circa 1548 - 1611) wordt a-capella gezongen. Het concert begint om 20.15 uur. Entree: 15 euro.

Auteur

Marc Jansen