Don KosakenChor Russland met 'A Russian Serenade' in MartiniPlaza

GRONINGEN

Het Don KosakenChor Russland geeft zaterdag 26 november een concert in MartiniPlaza in Groningen.

Het uit 20 professionele vocalisten bestaande koor zal hierin het programma ‘A Russian Serenade’ presenteren. Russisch-orthodoxe gezangen en Russische ballades worden afgewisseld met bekende en – in het Westen – nog onbekende Russische volksliederen.

Philarmonia

Het kozakkenkoor, dat sinds 1993 onder leiding staat van Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff, wordt begeleid door Instrumental Soloists Ensemble Philarmonia. Dit 6-koppige gezelschap bespeelt authentieke Russische volksinstrumenten als de bayan, balalaika en domra.

Bijzondere band met Groningen

Het Don KosakenChor heeft een bijzondere relatie met Groningen: het Nederland-Rusland Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen en het koor kennen elkaar al jaren en versterken elkaars activiteiten in Nederland én Rusland. Het Nederland-Rusland Centrum mag daardoor een kortingsactie (€5) aanbieden voor het concert in Groningen. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.martiniplaza.nl.

Auteur

Marc Jansen