Sint Pannekoek-viering op 17 locaties in stad Groningen

GRONINGEN

In de stad Groningen wordt dinsdag 29 november op 17 locaties Sint Pannekoek gevierd.

Sint Pannekoek is een feest dat zijn oorsprong kent in de stripverhalen over Jan, Jans en de Kinderen van Jan Kruis. Kruis bedacht Sint Pannekoek in 1986, dit jaar precies 30 jaar geleden. Sint Pannekoek wordt gevierd door met z'n allen pannenkoeken te eten. Verder is voor de meeste locaties een randprogramma bedacht. Met bijvoorbeeld pannenkoekenspellen en -quizzen, een pannenkoekententoonstelling en een knutselhoek. Bovendien zet Humanitas op meerdere locaties vrijwilligers in om te komen voorlezen.

Goed doel

Iedereen mag zelf bepalen wat hij of zij voor zijn of haar pannenkoek wil betalen. Zo kunnen ook de minder bedeelde Groningers Sint Pannekoek meevieren. De opbrengst gaat naar een goed doel: een cursus om vluchtelingen de Nederlandse taal te leren met behulp van stripverhalen. De cursus wordt ontwikkeld door Het Nederlands Stripmuseum.

2 wedstrijden

In de aanloop naar Sint Pannekoek zijn 2 wedstrijden uitgeschreven: een tekenwedstrijd en een pannenkoekenwedstrijd, waarbij mensen zelf een nieuwe pannenkoek mogen bedenken. De winnaar van de tekenwedstrijd kan een echte platenspeler winnen, een gezellig bordspel of een stel mooie boeken. De winnende pannenkoek komt een maand lang op de menukaart bij Het Pannekoekschip. Meer informatie: www.sintpannekoekgroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen