A.F.Th. van der Heijden in Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN

Schrijver A.F.Th. van der Heijden is zondag 27 november te gast in de Der Aa-kerk in Groningen. Dit naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Kwaadschiks', deel 6 van de cyclus 'De tandeloze tijd'. Van der Heijden wordt geïnterviewd door Coen Peppelenbos.

A.F.Th. van der Heijden (1951) debuteerde in 1978 met de verhalenbundel 'Een gondel in de Herengracht' Hij is auteur van een groot en breed opgezet oeuvre waarin 2 grote romancycli de essentie vormen: 'De tandeloze tijd' en 'Homo duplex'. Van der Heijden viel veelvuldig in de prijzen. Zijn roman 'Het schervengericht' werd bekroond met de AKO Literatuurprijs 2007. In 2012 werd zijn oeuvre bekroond met de Constantijn Huygens-prijs en in 2013 ontving Van der Heijden de P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre.

Kwaadschiks

KwaadschiksDeze maand verscheen Van der Heijdens nieuwe roman: 'Kwaadschiks'. Het boek vertelt het verhaal van reclameman Nico Dorlas en zijn jongere vriendin Désirée. Hun relatie staat op springen. Dorlas’ aanhoudende drank- en drugsconsumptie, zijn handtastelijkheid en zijn aan paranoia grenzende verlatingsangst vormen een dodelijke combinatie. Als Désirée de benen neemt, rest Dorlas 1 conclusie: zij moet sterven, en hij zal met zijn vriendin ten onder gaan.

Kaartverkoop

Van der Heijdens komst naar Groningen is mogelijk gemaakt door Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming. Aanvang: 15.30 uur. Kaarten (à € 12,50) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter en bij Van der Velde Boeken.

Auteur

Marc Jansen